slow.HR

Emberközpontú humánerőforrás-fejlesztések a hatékony és elégedett IT csapatokért

Mi az a slow.HR?

Kik vagyunk?

A nevünk Skawa, és 2008 óta innovatív IT-megoldások fejlesztésével foglalkozunk. Házon belüli ötlet-inkubátorunk legsikeresebb termékei a Jószaki.hu portál, amelyet a szakemberkeresés megkönnyítésére hoztunk létre, valamint az Easyling.com, amely a weboldalak fordítását teszi egyszerűvé és széles körben elérhetővé. Mint minden fejlesztőcég, mi is szembesültünk a technológiai szektor legnagyobb kihívásával: tehetséges IT szakembereinket, programozóinkat folyamatosan bombázzák vonzó állásajánlatokkal, miközben a mi cégünk növekedésének is az a feltétele, hogy további remek fejlesztőkkel bővítsük a csapatunkat. Mindezekre válaszul egy olyan új, humán szemléletű szervezeti kultúrát alakítottunk ki, ahol a szervezetfejlesztés organikusan illeszkedik a mindennapokba, és dinamikusan együtt fejlődik a céggel - miközben törekedtünk a startup-gyökereink megőrzésére is.

A slow.HR egy innovatív módszer a vállalatnál dolgozó, elsősorban IT szakemberek elköteleződésének és jóllétének növelésére.

A slow.HR módszere a gyakorlatban egyéni coachingból, mediációból, tematikus csoportfoglalkozásokból és viszajelzőkörökből áll, melyek során a bizalom erősítése és a közös megoldások megtalálása kiemelt jelentőséggel bír. Mindezek eredményét átemeljük a napi rutin szintjére, hatékonyan átalakítva ezzel a szervezeti kultúrát, amely ezáltal az állásra pályázók számára is sokkal vonzóbbá válik.

A slow.HR nem instant csodaszer, hanem egy hosszú távon megtérülő befektetés.

Az emberekkel való törődés közös(ségi) felelősség, amely a szakmai munkában is megmutatkozó hozzáadott értéket teremt. Sikeresen és hitelesen azonban csak úgy lehet végezni, ha a jó gyakorlatokra a mindennapokban is odafigyelünk, elsősorban az egymástól tanulás, információcsere, visszajelzés és konfliktuskezelés területén.

Az együttműködés menete:

1.
Egyéni fejlesztés, közösségi konfliktuskezelés szakasza.
Egyénenként foglalkozunk a csapat minden tagjával, feltérképezzük a helyi viszonyokat. Ennek a szakasznak már része a közösségi konfliktuskezelés igény szerint Békítőkör-módszerrel és rendszeres vezetői coaching. (A cégmérettől függően 3-6 hónap, a Skawa slow.HR tanácsadói csapat támogatásával.)
2.
Elemzés, eredmények, javaslatok.
Kvalitatív elemzést készítünk és prezentálunk, mely alapján javaslatot teszünk konstruktív beavatkozásokra és a további közös munkára.
3.
Beavatkozás
a közösen elfogadott stratégiai célok mentén, dedikált slow.HR szakértőnk irányításával. (12-18 hónap).
4.
Nyomonkövetés,
támogatás az implementácóban rendszeres slow.HR tanácsadói konzultációkkal (3-6 hónap).

Miért ajánljuk?

 • Mert nálunk már bevált, sikeresen működik - saját eredményeinkből és hibáinkból tanulva dolgoztuk ki a módszert.

 • Mert a mindennapi tevékenységbe szervesen illeszkedik.

 • Mert a slow.HR felelőssé és önállóvá teszi az embereket - a cégvezetés aktív részvétele mellett.

 • Mert az egyén adottságaiból, fejlődési preferenciáiból indul ki, a munkatársak egyéni erősségeire építünk.

 • Mert a közös munka során megszerzett tudás és eszköztár a “cégnél” marad, annak működését gazdagítja nap mint nap.

Mikor ajánljuk?

 • Szervezeti változások feldolgozása
  Hatékonyan tudunk segíteni átalakuló, illetve növekedésben lévő cégek számára a változások megértésében, feldolgozásában és a továbblépésben.

 • Meglévő csapat(ok) kommunikációjának, hatékonyságának fejlesztése
  Az eddigieknél jóval eredményesebb együttműködést alakítunk ki a csapattagok között, segítjük őket a gördülékenyebb munkafolyamatok megszervezésében.

 • Konfliktusok kezelése, visszajelzés-kultúra fejlesztése
  Segítünk, hogy a visszajelzések adása, fogadása és kérése része legyen a mindennapoknak az egyéni érzékenység optimálisra hangolásával.

Kiknek ajánljuk?

 • Kifejezetten, de nem csak az IT szektor számára
  Az informatikushiány égető probléma a tech vállalatok számára, de más területen tevékenykedő cégeknél is kihívást jelent a megfelelő szakemberek megtalálása, megtartása, teljesítményének és elköteleződésének növelése. A slow.HR módszertana itt is sikerrel alkalmazható.

 • START-UP-ok számára (ahol még nincs HR), ahol most érzik, hogy “foglalkozni kell az emberekkel”, jellemzően a gyors növekedés fázisában.

 • Bármilyen méretű vállalkozásnak, akik szeretnének stabil és elkötelezett csapatot A slow.HR módszertana kis, közepes és nagyvállalatok esetében is sikeresen alkalmazható, mert egyéni és kisebb számú csapatok szintjén, folyamatosan programozza át a szervezet működését, amely a teljes vállalat megújulásához vezet.

Mi a következő lépés?

Ha a megközelítésünket szimpatikusnak találja és további kérdései vannak, akkor javasoljuk, hogy egy személyes találkozó keretében beszélgessünk az Önök szervezetének helyzetéről és cégspecifikus igényeiről! A találkozó során az együttműködés konkrét lehetőségeiről is egyeztetünk, akár akcióterv szintjén is.

Benedek Balázs

Társalapító, ügyvezető

+36 30 972 2556

Benedek Gabriella

slow.HR tanácsadó

[email protected]

+36 70 6131965

Az oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk